Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A húsos csontot alaposan megmossuk.
Hideg vízbe tesszük és alacsony hőfokon elkezdjük főzni, időnként a habját leszedjük.
Ha már nem habzik tovább, akkor megsózzuk, beletesszük a nagyobb darabokra felvágott leveszöldséget, vöröshagymát, fokhagymákat, az egész borsszemeket és a paprikát. A hús puhulásáig főzzük.
Amíg a leves elkészül, összekeverjük a májgaluskát: a zsömlét vízbe beáztatjuk, majd kicsavarjuk. Egy tálban összekeverjük a tojást, a zsemlét, az apróra vágott májat, a lisztet, a búzadarát és az apróra vágott petrezselymet. Hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát. Őrölt borssal, sóval, majoránnával fűszerezzük. Rúdmixerrel pépesítjük. 1 órát a hűtőben pihentetjük.
Az 1 óra elteltével vizet forralunk, beledobunk 2 leveskockát és ebbe szaggatjuk bele teáskanállal a galuskákat. Kb. 5-10 percig főzzük (mérettől függően).
A levest leszűrjük, tésztát főzünk bele és ebbe tesszük a megfőtt májgaluskákat. (Nem érdemes közvetlenül a levesbe szaggatni, mert zavarossá válik tőle.)
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
|
|
0 komment
|
7 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.02.05 09:51
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
májgaluskák kifőzéséhez, húsos csontot, habját leszedjük, nagyobb darabokra, egész borsszemeket, leves elkészül, zsömlét vízbe, tálban összekeverjük, apróra vágott, reszelt vöröshagymát, hűtőben pihentetjük, levest leszűrjük, megfőtt májgaluskákat, levesbe szaggatni, Májgaluskaleves, fejvöröshagyma, leveszöldséget, összekeverjük, májgaluskához, összekeverjük, petrezselymet, májgaluskákat, borsszemeket, vöröshagymát, fokhagymákat, teáskanállal, majoránnával, petrezselyem, vöröshagymát, beletesszük, kifőzéséhez, májgaluskák, közvetlenül, kicsavarjuk, leveskockát, pihentetjük, Rúdmixerrel, fűszerezzük, májgaluskát, vöröshagyma, húsos csont, zellergumó, sárgarépa, fehérrépa, paprika, fejvöröshagyma, szem bors, gerezd fokhagyma, májgaluskához, csirkemáj, tojás, zsemle, majoránna, reszelt vöröshagyma, őrőlt bors, púpozott búzadara, púpozott finomliszt, petrezselyem,
|
|
|
|
|